28. februar 2015

.:SLOVENIJA:. Prihaja Ena žlahtna štorija!

11. marec je dan, ko se bo na programu Planet TV začela predvajati nova slovenska telenovela z naslovom Ena žlahtna štorija. In sicer ob 20. uri.
Na Planet TV marca prihaja Ena žlahtna štorija, slovenska romantična komedija. V glavnih vlogah bodo oče Berto, ki ga igra igralec Janez Starina, ter njegove štiri hčere – najstarejša Anica, ki jo igra Vesna Pernarčič, druga hčerka Eli, ki jo igra Ana Dolinar, tretja hčerka Maja, ki jo igra Medea Novak ter najmlajša, manekenka Zala, ki jo igra Ajda Smrekar. V vlogah njihov fantov se bodo predstavili Matjaž Javšnik (igra vlogo Smiljana, izbranca Anice), Ranko Babič (igra vlogo Ibra, izbranca Eli), Stane Tomazin (igra vlogo Žana, izbranca Maje) ter Vojko Belšak (igra vlogo Maria, izbranca Zale). Glavno prizorišče serije je dvorec Gredič v Goriških brdih.
Ena žlahtna štorija se odvija na Primorskem, na prostranem posestvu, vrednem več milijonov evrov. Posestvo je v družini Špacapan že od leta 1789, lastnik posestva je Berto Špacan, vdovec, ki ima štiri hčere. Hčere se na posestvo in družinsko tradicijo Špacapanovih požvižgajo in so v času šolanja izkoristile priložnost, da so zbežale iz svojega rojstnega kraja ter postale mestne dekline. Pri tem je imela prste vmes tudi njihova mama Tonka – stroga in nepopustljiva Gorenjka, ki je vse svoje življenje družini poveljevala kot general.

Hčere z očetom niso imele pristnih stikov, saj so mu zamerile, da se ni postavil za njih, ko je bila mama Tonka še živa. A po smrti Tonke in ko ga začne izdajati zdravje se Berto začne ukvarjati z mislijo, da nima pravega naslednika - sam si je namreč zelo želel sina, a mu je bog naklonil štiri hčere.
 
Po smrti mame se Berto odloči, da bo svoja dekleta povabil domov, da bi se z njimi pomenil o nasledstvu. A mama Tonka pred smrtjo ni počivala – pripravila je oporoko, ki je bila do njene smrti varno spravljena pri vaškem župniku. V oporoki je zapisala, da lahko posestvo deduje le ena hči, da mora biti poročena, po možnosti s sovaščanom, ki bo prevzel priimek njene hčere. V nasprotnem primeru posestvo po smrti Berta pripade cerkvi.

Vse štiri hčere imajo fante, katerim pa nikoli niso povedale, iz kakšnega okolja prihajajo. Tako so fantje šokirani, ko prvič prispejo na posestev in v njem vidijo dober potencial. A potencial vidi tudi gospodinja Marija, ki računa, da bi naslednik posestva postal njen sin, priden in marljiv Auguštin, ki že zdaj pomaga Bertu pri vodenju posestva. Sovaščani pa navijajo, da bi posestvo prevzel simpatični Toni, fant športnega izgleda. (vir:
http://www.siol.net/planet-tv/novosti/2015/02/ena_zlahtna_storija.aspx)

5 komentarjev:

  1. brenda ali jo bos spremljala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo epizodo zagotovo, potem pa bom videla, glede na to, da so mi vzeli La Reino del Sur, jo bom spremljala, ko jo bom lahko, seveda dokler mi bo všeč.

      Izbriši
  2. Jaz bom tudi spremljala prvo epizodo, potem pa bom vidla odvisno od tega če mi bo všeč. In pa odvisno od časa seveda.

    OdgovoriIzbriši
  3. Aja, pa ta nanizanka bo vsak dan? Vedno ob 20ih?

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim, da se bo predvajala od srede pa do sobote, nimam pa še 100% potrjene informacije. Ob nedeljah bodo verjetno predvajali film, od ponedeljkih v živo resničnosti Bar, ob torkih pa če ni Moj dragi zmore je pa Liga prvakov.

    OdgovoriIzbriši