23. februar 2017

::SLOVENIJA:: Prihajajo Česnovi!

Česnovi in Kangerjevi

Na program Planet TV prihaja v ponedeljek 13. marca še ena slovenska serija in sicer Česnovi. Ura predvajanja pa trenutno še ni znana. Tako se bodo to pomlad na tem programu predvajale tri serije. In sicer peta sezona Ene žlahtne štorije, komična Dragi sosedje in družinska Česnovi.

Zgodba:
Glavni junaki družinske humoristične serije so člani družine Česen. Triinpetdesetletni Peter Česen je vdovec, ki je ostal sam s tremi nabritimi sinovi. Klemen ima 17 let, Niko 13, Rok pa sedem. Po dolgih letih sreča 46-letno Majo, svojo najstniško ljubezen, ki ima za sabo burno ločitev. Ko ugotovita, da med njima tli ljubezen, brez pomisleka skočita v zakonski jarem. Maja se iz Maribora preseli k Petru v Ljubljano, s sabo pa pripelje še dve najstniški hčeri – 17-letno Evo in Barbaro, ki je stara 13 let.

V novi, veliki družini je najprej vsem precej težko. Ženska energija v moškem brlogu sproži cel niz dogodkov, od tragikomičnih situacij do pravih spopadov, pa tudi prepovedanih ljubezni. A Peter in Maja z iskreno ljubeznijo in odnosom rešita prav vse zaplete med razuzdanimi Petrovimi in razvajenimi Majinimi otroki.

Peter z bratom Jocom vodi družinsko gostilno v ljubljanskih Dravljah, ki slovi po dobrih klobasah. Maje, ki je po poklicu profesorica, Petrov pedigre niti malo ne moti. A Petra zaradi kompleksa manjvrednosti sem ter tja popade neosnovano ljubosumje. Petrov starejši brat Joc je zaprisežen samec, ki že celo večnost išče tisto pravo partijo in na koncu mu jo usoda pripelje na vrata.

Novakova sta poročni priči in najboljša prijatelja Česnovih. Ladislav je avtomehanik, Vanja pa Majina kolegica, prav tako profesorica. Tako kot Petra tudi Ladislava razjeda manjvrednosti kompleks, le da se pri Ladislavu to odraža na precej nenavaden način. Gregor, Vanjin in Ladislavov sin, ter Klemen, Petrov prvorojenec, sta najboljša prijatelja. A še tako trdno prijateljstvo se lahko zamaje, če vmes pride ženska. Eva med prijatelja vnese razdor.

Glavni liki so v nenehnih konfliktih, ko pa se pojavi kaka zunanja grožnja, stopijo skupaj in složno branijo svoje družine in svoj način življenja. 


1 komentar: