10. december 2016

::SLOVENIJA:: Ena žlahtna štorija 4 - Vsebina zadnjih epizod!


Ponedeljek, 12.12. - 56. epizoda
Trgatev je na vrhuncu, a trgačev v Špacapanovih vinogradih je iz ure v uro manj. Sergej v svoji policijski preiskavi na Grediču diha Anici za vrat. Maja zato skliče krizni sestanek vseh zarotnikov, ki vedo za Aničino skrivnost. Medtem ko med trgači vlada veselo razpoloženje, so udeleženci kriznega sestanka čedalje bolj obupani. Kam naj skrijejo Anico? In predvsem, kako naj jo obvladajo? Za povrh vsega pa Sergej v kleti zaloti Smiljana in Žana, ki očitno nekaj skrivoma naklepata. Maja končno najde začasno rešitev za Anico. Pa jo bo Anica, ki niti slučajno ni navdušena nad predlogom, sploh sprejela?

Torek, 13.12. - 57. epizoda
Zala nehote pošteno namoči Bonifacija, ko Mariji izda anekdoto s privlačno in lačno Inge. Marija odide, Zala in Avguštin pa lahko le bodreče trepljata Bonifacija. Maja v kuhinji z izmišljenimi opravki zadržuje Sergeja, da ne bi vohljal po hiši, kar Sergeja spravi v solze. Medtem pa Berto v vinogradu benti, kje neki se Sergej obira, saj mora odpeljati nabrano grozdje v klet. Stari Špacapan jezo strese nad nič hudega sluteča Eli in Ibra. Sergej in Zelnik vseeno uspeta sprožiti akcijo lovljenja Azize. Po številnih neuspešnih poskusih jo končno zagrabita. A kdo se v resnici skriva pod pokrivalom domnevne Ibrove sestre?

Sreda, 14.12. - 58. epizoda
Trgatev je vsemu navkljub uspešno končana. Zgleda, da bo letina odlična in da se bodo vsi na Grediču končno izmotali iz težav. Sergej se sooči z Zelnikom zaradi propadle akcije in ga prepriča, naj se umakne v Ljubljano, on pa bo sam v miru pripeljal primer do konca. Medtem se pri Adelini dogajajo čudne stvari. Anica mora izbrati, katerega zdravega zoba ne potrebuje več! Gušto in Zala načrtujeta poroko, Eli pa se čudi, zakaj je Ibrova sestra Aziza odšla brez pozdrava. Maja in Adelina sta se odločili sežgati velik, debel, masten pršut. Kaj je narobe z njima? Cel Gredič sliši Bertove krike iz kleti.

Četrtek, 15.12. - 59. epizoda
Berto oblečen v črno po Štorijah obeša letake, ki razburijo vaščane. Anica je mrtva. Vaščani mu izrekajo sožalje, celo oštir Marko najde sočutno besedo za svojega starega rivala z Grediča. Sergej, ki je na pol izvohal načrt za pobeg mlade družinice, dobi genialno idejo. Anica ne bo šla nikamor brez svojega sina, zato se Sergej kar naenkrat začne smukati okoli Marijine hišice, kar začne lastnico spravljati ob živce. Medtem Adelina in Berto skupaj pripravljata še zadnje stvari za pogreb in tajni odhod Aničine družinice. Zala se zaleti v Sergeja, ki gre aretirat Anico. Zala bo naredila vse, da reši Anico. A kaj bo Sergej od nje na koncu zahteval?

Petek, 16.12. - 60. epizoda (zadnja epizoda)
V priprave na pogreb kot sokol med piščance prileti Mirica, ki je slišala, da je njen sanjski moški končno prost. Zelnik, ki je v Ljubljani zvedel za Aničin pogreb, se vrne in zdaj čez drn in strn drvi proti pokopališču. Tam so že zbrani skoraj vsi: strti Berto, neutolažljivi Smiljan, Eli, ki ji je že od jutra slabo, in seveda Mirica, ki kot sfinga z ogromnim klobukom stoji ob odprtem grobu. Medtem na robu vasi Sergej na svojem motorju, pripravljen za odhod, očitno čaka nekoga. Tudi Avguštin pakira svoje stvari, kot da bo kam šel. Na pokopališče pride na pol nor Zelnik. Po prepiru z domačimi in ravsanju nad grobom zbeži z žaro v roki. A kaj ko je skok čez zid pokopališča globlji, kot je mislil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar