14. december 2016

::NAJ TELENOVELA/SERIJA 2016:: Vladarica usode



Originalni naslov: La Patrona
Slovenski prevod: Vladarica usode
Program predvajanja: Gold TV
Leto snemanja: 2013
Produkcija: Telemundo & Argos Comunicacion
Remake: La Duena
Število delov: 127
Protagonista: Aracely Arambula & Jorge Luis Pila

Zgodba:
Gabriela Suarez je edina ženska, ki dela v rudniku v vasi San Pedro de Oro. Je hčerka Tigrea Suareza, ki je cenjeni rudar, vendar pa je zaradi dela, ki ga opravlja ves čas izpostavljena posmehu ljudi, saj je delo v rudarju bolj moško, kakor žensko. Čeprav je uporniška, se temu uspešno izogiba, ne more pa pozabiti posilstva, katerega je bila deležna pri 16-letih. Takrat jo je posilil Fernando Beltran, sin izjemno mogoče Antonie Guerre, ki jo poznajo, kot La Patrono (Gospodarico). Ko je ugotovila, da pričakuje otroka, se je preselila k teti, kjer je rodila sina Davida, po vrnitvi v San Pedro de Oro, pa je povedala, da jo je oče njenega otroka prevaral in zapustil.

Gabrielin zaščitnik in lastnik rudnika, kjer dela je Marcelo Vidal, ki umre v čudnih okoliščinah, takrat vso njegovo bogastvo in imetje dobi njegova žena Antonia. Ta pa želi, da njen najstarejši sin Alejandro prevzame in vodi rudnik. Ko se sreča s Gabrielo se med njima rodi ljubezen, ki se kaže kot nemogoča, saj se Antonia in Irene ne strinjata s to zvezo. Gabrielin oče v tem času najde v rudniku skrito zlato, ki je veliko vredno, ampak s tem si nakoplje sovražnike. Antonia si želi, da bi izginil, ampak še prej razkril, kje se skriva bogatstvo. Tigre ne želi razkriti informacije, zato naroči svojim ljudem, da nastavijo eksplozivo v rudniku, da bi Gabriela umrla, ampak se uspe rešiti. V nesreči umre njen najljubši sin Fernando, za kar obtoži Gabrielo. Zaradi velikega sovraštva, ki ga Antonia čuti do nje, jo zapre v norišnico. Medtem, pa izve, da je David v resnici njen vnuk, zato ga vzame Gabrieli in doseže, da jo začne sovražiti.

Gabriela v norišnici, kjer je zaprta več let, spozna Constanzo, Justovo nekdanjo ženo, s katero se spoprijatelji. Slednji jo je zaprl v norišnico in ji tako ukradel vso njeno bogastvo. Poleg tega se spoprijatelji tudi s Luchom, ki je simpatični tat, ki se je v času bivanja v zaporu pretvarjal, da je nor. Pri tem pa skoval načrt, kako bo iz norišnice lažje pobegnil, kakor iz zapora. V norišnici izbruhne požar, pri tem pa vsi mislijo, da je Gabriela tudi umrla, ampak v resnici se ona poleg Constanze in Lucha reši. Ko najde očetovo bogastvo, se pretvori v mogočno in elegantno Veronico Dantes. Nato se vrne v rodni San Pedro de Oro, kjer izve, da se je Alejandro poročil s Irene, njen sin David pa je postal razvajeni in nekulturni fant. Takrat priseže, da bo s svojimi sovražniki obračunala in se jim maščevala. Pri tem pa je njena glavna želja, da uniči Antonio Guerra in postane nova La Patrona (Gospodarica).

ZA VAŠO NAJ TELENOVELO/SERIJO 2016 LAHKO GLASUJETE TUKAJ!

Ni komentarjev:

Objavite komentar