23. december 2016

::NAJ TELENOVELA/SERIJA 2016:: Rožnati diamant



Originalni naslov: Rosa Diamante
Slovenski prevod: Rožnati diamant
Program predvajanja: Pop TV & Arena TV
Leto snemanja: 2012/2013
Produkcija: Telemundo & Argos Comunicacion
Remake: Perla Negra
Število delov: 125
Protagonista: Carla Hernandez & Mauricio Ochmann


Zgodba:
Rosaura je dama iz visoke družbe, ter žena Eduarda Satomayor, ki je direktov ene največjih tekstilnih podjetij v Mehiki. Pred leti je Rosaura plačala Raquel, ki je skrivnostna in zagrenjena ženska, da se je znebila otroka, ki ga je imela s svojim ljubimcem. Raquel deklico izroči Miss Margaret, ki je direktorica prestižnega internata za dekleta, skupaj s 19 diamanti. 18 diamantov, s katerimi bo poplačano njeno bivanje in šolanje v internatu, ob polnoletnosti, pa dobi še zadnji diamant. Miss Margaret in njen ljubimec Ramon, deklici dasta ime Rosa.

Rosa v internatu spozna Evo Sotomayor, ki je v internat vstopila pri osmemu letu starosti, po tem ko sta v prometni nesreči umrla njena starša. Rosa in Eva postaneta dobri priljateljici. Edina oseba, ki obiskuje Evo, med njenim bivanjem v internatu, je njen dedek Eduardo. Dekleti sta kot sestri, ki si obljubita, da bosta ostali skupaj vse do smrti, ampak to se spremeni ko spoznata Jose Ignacia Altamira. Jose Ignacio je mladi direktor konkurenčne tekstilne družbe, poleg tega pa je očarljiv in privlačen moški. Najprej želi zapeljati Roso, ampak mu ne uspe. Njegovim čarom podleže Eva, ta se mu nato tudi preda, kmalu pa izve, da je noseča. Ko nato Eva obišče Jose Ignacia ugotovi, da se je samo poigral z njo. Rosa ji zato obljubi, da se mu bo maščevala, ker je prizadel njeno najboljšo prijateljico. Eva kmalu rodi zdravega fantka, ki mu da ime Eduardo, nato pa ga prijavijo, kot Ramoovega sina. Eduardo kmalu umre, njegova edina dedinja pa postane Eva.

Ko se Eva, skupaj s malim Eduarditom in Roso, odpravi v prestolnico Mehike, doživi prometno nesrečo, kjer umre na kraju nesreče. Rosa pa se kmalu prebudi iz kome. Najprej je zmedena, saj vsi mislijo, da je Eva. Nato pa se odloči, da bo obdržala prijateljičino ime, da bo lahko obdržala Eduardita. Kmalu se preseli v hišo družine Sotomayor, kjer jo žalijo in ponižujejo, vseeno pa se odloči, da bo ostala v hiši in sprejme, da bo vsak mesec dobila nekaj denarja, nato pa bo pobegnila in zapustila dediščino drugim.

Noč pred podpisom pogodbe s katero se bo odpovedala dediščini, ponovno sreča Jose Ignacia. Poleg tega pa izve, da je on Barbarin zaročenec. Spomni se, da je svoji prijateljici Evi obljubila, da se mu bo maščevala, zato ne želi podpisati pogodbe. Zato ostane v hiši in začne delati v podjetju, poleg tega pa že načrtuje maščevanje proti Jose Ignaciu.

ZA VAŠO NAJ TELENOVELO/SERIJO 2016 LAHKO GLASUJETE TUKAJ!

1 komentar: