25. december 2014

.:SLOVENIJA:. Se povečuje zanimanje za komične telenovele?

Kot lahko vidimo, bomo 5. januarja deležni premiere Mi Corazon es Tuyo (Moje srce je tvoje) na programu Pop TV in Porque el amor Manda (Blanca Soto in Fernando Colunga) na hrvaškem programu Doma TV. S tem, kot kaže se povečuje zanimanje televizijskih hiš za televisine komične telenovele. Do sedaj se namreč takšne telenovele niso najbolje prodajale, sploh ne po Evropi, kjer je bila njihova prodaja zelo slaba, pa čeprav so bile večkrat bolj uspešne od njihovih ostalih telenovel, predvsem po gledanosti.
Poleg tega se naj bi ta val razširil kmalu tudi po državah nekdanje Jugoslavije, saj se telenovela Mi Corazon es Tuyo (Moje srce je tvoje) napoveduje tudi za srbsko in črnogorsko Prvo TV.
V Mehiki namreč v zadnjih letih narašča gledanost ravno takšnim telenovelam. Največja uspešnica pa še vedno ostaja La Fea Mas Bella (Angelica Vale in Jaime Camil), ki je priredba kolumbijske Yo soy Betty, la Fea (Grda račka). Telenovela se trenutno ponovno predvaja na mehiških zaslonih in ponovno ruši rekorde gledanosti v svojem terminu, sedaj se predvaja ob 12. uri. Gledanost premiernega predvajanja v letu 2006, je bila kar 30%, kar pa je tudi spodbudilo vodilne na Televisi, da so termin ob 20.25 posvetili komičnim telenovelam oziroma kakor jim pravijo oni, družinskim telenovelam. Te telenovele so namenjene celotnim družinam, zato je tudi prilagojen scenarij, ki ne vsebuje veliko scen, ki se dogajajo v posteljah, poleg tega pa je tudi veliko smešnih scen, ki vse bolj naredijo sproščeno vzdušje.
Med večjimi uspešnicami te zvrsti na Televisi so med drugim tudi: Yo amo a Juan Querendón (Eduardo Santamarina in Mayrin Villanueva) Hasta que el dinero nos separa (Itati Cantoral in Pedro Fernandez), Una Familia con Suerte (Arath de la Torre in Mayrin Villanueva), Por Ella Soy Eva (Lucero in Jaime Camil) in Que Pobres tan Ricos (Zuria Vega in Jaime Camil).

Ni komentarjev:

Objavite komentar