25. maj 2015

.:ZDA:. Šest let od premiere!

Na današnji dan pred šestimi leti se je na ameriškem programu Telemundo začela predvajati njihova telenovela Mas Sabe el Diablo
25. maja je zamenjala takratno telenovelo Dona Barbara. Po njenem koncu, ki je bil februarja 2010, pa se je začela predvajati telenovela El Clon (Klon).
Gre za priredbo kolumbijske telenovele Por Que Diablos?. Producent je Aurelio Valcercel Carroll (Reina de Corazones, Dama y Obrero, Una Maid en Manhattan, Aurora, ...) Telenovela ima 182 delov. Naslovno pesem z naslovom Mas sabe el diablo je odpel Jencarlos Canela.

V pilot verziji je imela glavno žensko vlogo Aylin Mujica, pred začetkom snemanja pa jo je zamenjala Gaby Espino. Med snemanjem sta se zaljubila Gaby in Jencarlos, skupaj pa imata tudi sina Nickolasa. 

Med igralsko zasedbo so naslednji igralci: Jencarlos Canela, Gaby Espino, Miguel Varoni, Karla Monroig, Jorge Luis Pila, Leonardo Daniel, Carlos Camacho, Roberto Mateos, Eva Tamargo, Angeline Moncayo, Jorge Consejo, Michelle Vargas, Jose Guillermo Cortines, Carlos Ferro, ...

Pred malo več kot dvajsetimi leti je bila Esperanza Salvador služkinja, pri Gracieli de Acero. Ta je imela sina Martina, ki je očaral Esperanzo, ki je z njim zanosila. Ker Graciela ni odobravala to nosečnost, jo je odpeljala v bolnišnico, da bi opravila splav. Esperanzi uspe pobegniti in se preseli v Miami, ker želi biti čim bližje Martinu, ki sicer živi v New Yorku. Že kmalu pa se pojavijo problemi, saj Esperanzo oropajo in pretepejo, kar izzove porod. Kjer rodi zdravega dečka Angela.
Leta kasneje so newyorške ulice drugi Angelov dom, kjer ga vsi poznajo pod vzdevkom Diablo. To pa zato, ker je znan kot lopov, pa čeprav je po srcu dober človek. Angel kmalu postane član velike kriminalne skupine, kar ga privede v zapor. Tam spozna Manuelo Davila, ki je odvetnica, poleg tega pa tudi zelo lepa.

Po odhodu iz zapora, se Angel odloči začeti novo življenje, ki naj bi bilo čim dlje od kraje in kriminala. Ampak vse se spremeni, ko ugotovi, da je njegova mama Esperanza dolžna Leonu Beltranu, ki je šef kriminalne skupine, kjer je delal že prej. Ta je plačal njene stroške, ker je bila v tem času v bolnišnici, Angel pa je bil v zaporu. Ker mu ne preostane drugega se odloči, da se bo ponovno pridružil kriminalni skupini, da bo tako poplačal stroške. Tako sodeluje v kraji na dobrodelni zabavi. Tam ponovno sreča Manuelo. Ta in Angel kmalu začneta čutiti, da se zaljubljata, ampak kaj ko je Manuela zaročena in to ravno z Martinom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar