19. september 2016

::ROŽNATI DIAMANT:: Lupita je slepa Rosaura Sotomayor!



Yolanda Guadalupe Ferrer Fuenmayor, kakršno je njeno pravo ime. Je 69-letna igralka, rojena v Venezueli, ampak španskih korenin, ki je leta 1967 začela s igralsko potjo v svetu telenovel, takrat je imela 21. let. Sicer pa je na gledaliških odrih začela, že pri 15. letih, takrat je igrala Ofelio v Shakesperovemu Hamletu.

O njenem zasebnem življenju ni veliko znanega. Je pa pred leti za revijo TvyNovelas priznala, da je v času, ko je prejemala samo glavne vloge, naredila splav, za kar ji je sedaj sicer žal, ampak v času pred 30. leti, je bilo nekaj nezaslišanega, da bi bila ženska samohranilka. Ter dodala, da takrat še ni bila pripravljena na vlogo matere.

Lupita je imela v času začetka kariere v svetu telenovel, res veliko srečo, saj je na venezuelski produkcijski hiši Venevision, prejela kar nekaj glavnih vlog. Naj omenim samo nekaj: Dona Barbara, Maria Teresa, La Zulianita, Cristal, Amandote, … Igrala je tako v venezuelskih (Venevision), argentinskih (Telefe), perujskih (America Produciones), mehiških (Televisa, TV Azteca) in ameriških (Telemundo). Tako smo jo lahko videli tudi v telenovelah: Las Dos Dianas, Nada personal, Rosalinda, Soledad, Amor descarado, Inocente de Ti, Pecados Ajenos, Eva, Luna, Voltea pa que te enamores, … 

V telenoveli Rosa Diamante (Rožnati diamant), jo lahko spremljamo v vlogi zlobne Rosaure Sotomayor. Ki ima veliko skrivnost, ki počasi prihaja na plan.

Ampak ali ste vedeli, da je Lupita tista, ki je igrala slepo Esmeraldo, v istoimenski venezuelski telenoveli iz leta 1970. Na slovenskih zaslonih, smo lahko spremljali njeno priredbo iz leta 1997, ki je bila posneta pod okriljem mehiške Televise. V originalni telenoveli je sta tako bila protagonista Lupita Ferrer in Jose Bartina. V mehiški verziji pa Leticia Calderon in Fernando Colunga.

Čeprav se je veliko govorilo o tem, da bi se lahko vrnila na mehiško Televiso, je sedaj le znano, da ostaja na Telemundu. Igrala bo v njihovi prihajajoči komični telenoveli La Fan (Angelica Vale in Juan Pablo Espinosa).

Avtor: Sonja Majer

Ni komentarjev:

Objavite komentar