30. december 2013

.:TURČIJA:. To so najbolj plačani turški igralci.

V zadnjih nekaj četih izjemno narašča populatnost turških dramskih serij. Pri nas še ni takšno zanimaje, kakršno je v drugih nekdanjih državah Jugoslavije (Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, ...), kjer popularnost latinskoameriških telenovel posledično strmo pada.
V nadaljevanju pa bom predstavila 5 najbolj plačanih turških igralcev, katere smo videli že tudi na naših zaslonih.
 
Kenan İmirzalıoğlu ni samo igralec, ampak je tudi maneken. Za dve sezoni trenutne turške serije Karadayi je dobil 850 milijonov evrov. V tej turški seriji igra ob Bergüzar Korel. Diplomiral je matematiko, medtem pa že 14 let igra v serijah in filmih. Na naših zaslonih smo ga videli v turški seriji Ezel.
 
 
Kivanc Tatlitug je zaslovel z glavno vlogo v turški seriji Ask-I Memnu (Prepovedana ljubezen), kjer je igral ob Beren Saat. Za vsako posneto epizodo trenutne turške serije Kuzey Guney je dobil po 25 tisoč evrov. Kivanc je nekdanji košarkaš, leta 2002 pa je postal Best Model of the World (Najboljši model leta).

Burak Özçivit je nabolj poznan po vlogi Bali bega v seriji Muhtesem Yuzyil (Sulejman Veličastni). Poleg igranja se ukvarja tudi z manekenstvom. Leta 2005 je postal Najboljši model leta, na svetovem izboru pa je dosegel drugo mesto. Končal je Akademijo likovnih umetnosti. Burak ima trenutno glavno vlogo v turški seriji Calikarsi.
 
Halit Ergenç je najbolj poznan po vlogi Sulejmana v Muhtesem Yuzyil (Sulejman Veličastni), pred tem pa smo ga na naših zaslonih videli v seriji Binbir Gece (1001 noč), kjer je imel prav tako glavno vlogo. Študiral je igralstvo, kot študent je počel veliko stvari, med drugim je tudi plesal v nočnih klubih.

Erkan Petekkaya je igral v turški seriji Öyle Bir Geçer Zaman Ki, kjer je imel glavno vlogo. Za to vlogo je prejel tudi nekaj nagrad. Igralsko kariero je začel leta 1994.

Ni komentarjev:

Objavite komentar