25. september 2017

To so telenovele producenta Resničnih ljubezni!


Producent trenutne televisine telenovele Amores Verdaderos (Resnične ljubezni) je Nicandro Diaz. Na slovenskih zaslonih pa smo videli kar nekaj njegovih telenovel. Trenutno pripravlja priredbo kolumbijske Las Juanas, ki trenutno nosi delavni naslov Cuatro Vidas. V nadaljevanju pa sledi pregled njegovih ostalih telenovel.

54-letni producent, katerega polno ime je Nicandro Díaz González, je najprej delal kot pomočnik takratnih televisinih producentov. Delal je s producentom Valentínom Pimstein, Lucero Suarez in Pedrom Damianom. Nato pa se je, kot samostojni producent, najprej ukvarjal s snemanjem otroških in mladinskih telenovel, teh je do sedaj posnel štiri. Od leta 2005 pa se je začel ukvarjati s snemanjem klasičnih telenovel.



GOTITA DE AMOR
Je njegova prva telenovela, ki jo je produciral leta 1998. To je bila mladinska telenovela. Njena producenta pa sta bila Laura Flores in Alejandro Ibarra. Šlo je za priredbo istoimenske telenovele. Imela je 75 delov.


ALMA REBELDE
Telenovelo je produciral v letu 1999. Bila je priredba televisine La Indomable, kjer sta v glavnih vlogah blestela Leticia Calderon in Arturo Peniche. V njeni priredbi pa smo v glavnih vlogah lahko videli Lisette Morelos in Eduarda Verástegui. Njegov pomožni producent pa je bil v tej telenoveli Ignacio Sada. Imela je 90 delov.


CARITA DE ANGEL
Uspešno otroško telenovelo Carita de Angel je produciral v letu 2000 in 2001. Gre sicer za priredbo telenovele Mundo de juguete. V glavnih vlogah pa so bili: Daniela Aedo, Lisette Morelos in Miguel de León. Imela je 175 delov. 



VIVAN LOS NINOS!
Priredba telenovele Carrusel je bila posneta v letih 2002 in 2003. Imela je 155 delov. V glavnih vlogah sta bila Andrea Legarreta in Eduardo Capetillo.



CORAZONES AL LIMITE
To telenovelo je produciral samo do nekje polovice, nato pa ga je zamenjal Roberto Hernandez. V glavnih vlogah te mladinske telenovele so bili: Erika Buenfil, Arturo Peniche, Sara Maldonado in Aarón Díaz. Posneta je bila leta 2004 in ima 145 delov.



 
CONTRA VIENTO Y MAREA
Leta 2005 je posnel priredbo venezuelske telenovele La Loba Herida. Glavni vlogi sta bili tokrat zaupani Marlene Favela in Sebastianu Rulliju. Telenovelo s 140 deli, smo na slovenskih zaslonih spremljali pod naslovom Proti vetru.



DESTILANDO AMOR
Zagotovo lahko rečemo, da je to njegova največja uspešnica. Telenovela je imela v Mehiki izjemno veliko gledanost. Bila pa je tudi ena redkih televisinih telenovel, ki smo jo videli na slovenskih zaslonih, ki pa se ni predvajala na programu Pop TV, ampak na TV3. Nosila je naslov Čista ljubezen. Telenovela je sicer priredba uspešne kolumbijske telenovele Café, con aroma de mujer. V glavnih vlogah sta bila Angelica Rivera in Eduardo Yanez. Telenovela s 170 deli, pa je bila posneta v letu 2007.

Glavna moška vloga je bila najprej ponujena Fernandu Colunga, ki jo je zavrnil. Medtem, pa je bila vloga protagonistke ponujena Kate del Castillo, ta jo je zavrnila, ker ni želela igrati ob Fernandu. Poleg nje pa so se za glavno vlogo omenjale tudi: Marlene Favela, Iran Castillo, Adriana Fonesca, Daniela Castro, Angelica Rivera, Yadhira Carillo, Patricia Materola, Susana Gonzales, Kika Edgar in Alejandra Barros. Na koncu jo je seveda dobila Angelica. Njena delavna naslova sta bila Ardiente Pasion in Tequilla con Aroma de mujer, ampak so se na koncu odločili za Destilando Amor. Direktor Aztece je napovedal Televisi tožbo, ker ko so začeli s snemanji, še niso imeli pravic. Azteca je sicer že imela svojo verzijo, ki je nosila naslov Cuando Seas Mia (Ko boš moja). Gledanost je večkrat presegla 30%.

Leta 2007 je slavila na TVyNovelas. Dobila je nagrado za najboljšo telenovelo, najboljšo protagonistko (Angelica Rivera), najboljšega protagonista (Eduardo Yanez), najboljšo zlobnico (Chantal Andere), najboljšega zlobneža (Sergio Sendel), najboljšo stransko vlogo (Alejandro Tommasi), najboljšo prvo igralko (Ana Martin), najboljšo zgodbo (Fernando Gaitan...), direktor kamere (Ernesto Arreola) in za najboljši scenarij (Miguel Córcega...). Imela je načrtovanih 150 delov, nato pa so jo podaljšali za 20, tako pa so v telenovelo vstopili: Laura Flores, Rene Strickler, Nora Salinas in Manuel Landeta.



MANANA ES PARA SIEMPRE
Jutri je za večno je bila prva telenovela, s katero je mehiška igralka Silvia Navarro, zablestela na mehiški Televisi. Zaigrala pa je ob Fernandu Colunga. Največ pozornosti javnosti, pa je takrat pritegnila Lucero, odigrala je namreč zlobno in preračunljivo Barbaro. Je priredba kolumbijske Pura Sangre. V telenoveli je imel manjšo vlogo tudi kolumbijski igralec Rafael Novoa, ki je imel glavno moško vlogo, v kolumbijski originalni telenoveli. Posneta je bila leta 2008 in 2009, imela pa je 160 delov. Njegova pomožna producentka je bila Maricarmen Marcos, ki je po tej telenoveli zapustila Televiso in odšla na konkurenčno Azteco, kjer je nato samostojno producirala telenovele, med drugim: La Loba, La Mujer de Judas in Las Bravo.

Telenovela je ena najbolj gledanih v zgodovini ameriškega programa Univision. Zadnjo epizodo si je ogledalo več kot 11 milijona Američanov. Rogelio Guerra in Lucero sta tokrat že drugič igrala skupaj. V telenoveli Los parientes pobres sta bila oče in hči, medtem ko sta v tej telenoveli mož in žena. Posestvo Las Animas na katerem so snemali telenovelo in je v telenoveli last Franca Santora, je v realnem življenju last mehiškega igralca in pevca Jaimeja Camila in njegovi družine



SOY TU DUENA
Za glavno vlogo v telenoveli Gospodarica srca se je najprej omenjala Gabriela Spanic, ampak je na koncu dobila vlogo glavne zlobnice, protagonistka pa je postala Lucero. Obe pa sta ponovno igrali ob Fernandu Colunga. Gabriela je igrala v drugo, leta 1999 sta bila protagonista La Usurpadore (Prevare). Medtem, ko sta bila z Lucero protagonista telenovele Alborada (Ob svitu), skupaj pa sta igrala tudi v Manana es para siempre (Jutri je za večno). Posneli so jo leta 2010 imela pa je 142 delov. Je priredba venezuelske La dona



AMORES VERDADEROS
Resnične ljubezni je trenutna televisina telenovela, ki jo lahko spremljamo na slovenskih zaslonih. Gre za telenovelo iz leta 2012, ki ima skupno 183 delov. Je ena redkih telenovel, katerih zadnja epizoda je bila predvajana na nedeljo in je trajala kar 3 ure. Tokrat sta v ospredju dva para, starejši, ki ga sestavljata Erika Buenfil in Eduardo Yanez, ter mladi, ki pa ga sestavljata Eiza Gonzalez in Sebastian Rulli. Gre za priredbo argentinske uspešnice Amor en Custodia. To je še ena od telenovel, katero priredbo ima posneto tudi konkurečna mehiška produkcijska hiša Azteca. Ta ima enak naslov, kot originalna telenovela.

Na podelitvi nagrad Premios TVyNovelas je med drugim prijela tudi nagrado za najboljšo telenovelo leta. Je pa tudi zadnja telenovela v terminu ob 21.30 na programu Las Estrellas, ki je vsaj enkrat presegla 30% gledanost. Po njenem koncu je šla gledanost samo še navzdol. Edini, ki je v tem terminu, po njenem koncu še uspelo preseči 30% je bila Lo Que La Vida Me Robo (Vrtinec življenja).



HASTA EL FIN DEL MUNDO
Hasta el Fin del Mundo je še ena telenovela, ki je posneta po argentinski telenoveli, saj je priredba argentinske uspešnice Dulce Amor. V ospredju so sestre Ripoll, ki so jih odigrale: Marjorie de Sousa, Claudia Alvarez in Jade Fraser. Telenovelo so posneli leta 2014 in 2015. Ima 192 delov. Je ena od zadnjih telenovel, ki se ji je v zadnjih petih letih uspelo približati 200 delom. 

 V času snemanja se je moral producent soočati z raznimi težavami. Največja pa je bila, ko je telenovelo zapustil tedanji protagonist Pedro Fernandez, njegova zamenjava je bil David Zepeda. Ob spremembi protagonista, pa je prišlo tudi do spremembe naslovne pesmi. Najprej jo je pel Pedro, nato pa je pesem Te Amare, odpel Alejandro FernandezAmpak to ni bila edina zamenjava. Nato je telenovelo zapustila tudi Maria Rojo, ki je igrala protagonistovo mamo. Zamenjala pa jo je Leticia Perdigón.



EL BIENAMADO
Njegova trenutno zadnja telenovela je bila El Bienamado. Gre za priredbo brazilske telenovele O Bem-Amado. ki se je na mehiških zaslonih predvajala v začetku tega leta. V glavni vlogi je bil Jesus Ochoa, čeprav se je pred tem za glavnega kandidata omenjal Sergio Goyri. Medtem, ko sta bila mlada protagonista Mariluz Bermudez in Mark Tacher. Imela je 97 delov. Je pa ena redkih telenovel, kjer igralka Chantal Andere ni imela vloge zlobnice. Na male zaslone, pa se je z manjšo vlogo vrnila Jacqueline Bracamontes.

Ni komentarjev:

Objavite komentar