26. marec 2017

::PREMIOS TVYNOVELAS:: Zanimive informacije o še dveh kategorijah!


Najboljša zlobnica
V tej kategoriji nobena od igralk posebej ne izstopa z večjim številom nagrad. Nobena jih namreč še ni prejela več kot tri. Igralke, ki so prejele po dve nagradi pa so: Leticia Calderón, Maria Rubio, Daniela Romo, Cynthia Klitbo, Chantal Andere, Rocío Banquells, Diana Bracho, Itatí Cantoral in Nailea Norvind. Največ nominacij pa imajo naslednje igralke: Cynthia Klitbo (8), Chantal Andere (6) in Nailea Norvind (4).

Nobeni igralki tudi ni uspelo dve leti zaporedoma odnesti te nagrade. Najbližje je bila Leticia Calderon, ki je prejela nagradi leta 2010 in 2013.

Najmlajša prejemnica te nagrade je bila Itati Cantoral, ki je pri 21. letu starosti, dobila nagrado za vlogo v telenoveli Maria la del Barrio. Najstarejša pa Diana Bracho, ki je nagrado za vlogo v telenoveli Fuego en la Sangre, dobila v 65. letu.

To nagrado je nazadnje odnesla Laura Carmine za vlogo v telenoveli A que no me dejas.


Najboljši zlobnež
Največ nagrad sta prejela Enrique Rocha (4) in César Évora (3). Medtem, ko imajo največ nominacij: Enrique Rocha (6), Alejandro Camacho (5), ter César Évora in Sergio Sendel (4).

Tudi tukaj ni nobenemu igralcu uspelo dve leti zaporedoma dobiti to nagrado. Najbližje temu je bil Enrique Rocha, ki je dobil nagrado leta 1989 in 1991.

Najmlajši dobitnik te nagrade je Humberto Zurita, ki jo je dobil ob 30. letu in sicer za vlogo v telenoveli El maleficio. Najstarejši pa Manuel Ojeda za vlogo v telenoveli La Tempestad. Takrat je imel 73 let.

So pa za isto vlogo prejeli to nagrado kar trije igralci. Govorim o telenoveli Pasion y Poder, nagrado je prejel igralec iz originalne verzije, kot tudi v njenih dveh priredbah.. Leta 1989 jo je prejel Enrique Rocha, nato jo je Cesar Evora prejel leta 2007. lansko leto pa še Fernando Colunga.

Nagrado je nazadnje dobil Fernando Colunga za vlogo v telenoveli Pasion y Poder.

Ni komentarjev:

Objavite komentar