26. marec 2017

::PREMIOS TVYNOVELAS:: Zanimive informacije o kategoriji Najboljša telenovela leta!


Producenta z največjim številom nagrad sta Carla Estrada (8) in Ernesto Alonso (6). Producenta z največjim številom nominacij pa sta Giselle Gonzalez (20) in Ernesto Alonso (18). 

Producentka, ki je dve leti zaporedoma dobila nagrado za najboljšo telenovelo leta je Rosy Ocampo. Leta 2012 je dobila nagrado za telenovelo La Fuerza del destino (Moč usode), naslednje leto pa za komično uspešnico Por Ella Soy Eva.

Najmlajša dobitnica nagrade je Carla Estrada, ki je pri 33-letih dobrila nagrado za najboljšo telenovelo leta 1988, za telenovelo Quinceañera. Pri istih letih je nagrado prejel tudi producent Juan Osorio za telenovelo Mi segunda madre (leta 1990). Najstarejši pa producent Ernesto Alonso, ki je leta 2003, pri 86-letu starosti prejel nagrado za telenovelo La Otra.

Leta 1990, 1993 in 1995 sta nagrado prejeli kar po dve telenoveli. Leta 1990 sta bili Mi Segunda Madre in Teresa. Leta 1993 Maria Mercedez in De Frente al Sol. Imperio de Cristal in Agujetas de color de rosa pa sta prejeli nagradi v letu 1995.

Telenovele, ki so prejele veliko nominacij, a ostale brez nagrade: El color de la pasión (13), Heridas de amor (12), Las dos caras de Ana, Dos hogares, Corazón Indomable in Porque el amor manda, pa so prejele po 8 nominacij.

Edina zgodba, ki je dobila po dve nagradi je originalna telenovela Bodas de Odio in njena priredba Amor Real. Medtem, ko je njena zadnja priredba Lo Que la Vida me Robo ostala brez nagrade.

Ni komentarjev:

Objavite komentar