26. marec 2017

::PREMIOS TVYNOVELAS:: Zanimive informacije o najboljši protagonistki oziroma protagonistu!


Najboljša protagonistka
Igralke, ki so prejele največ nagrad v tej kategoriji so: Lucero (3), Christian Bach, Verónica Castro, Diana Bracho, María Sorté, Angélica Aragón in Adela Noriega (2). Igralke, ki so prejele največ nominacij pa so: Leticia Calderón, Victoria Ruffo in Lucero (6), ter Erika Buenfil in Edith González (5).

Trenutno še ni igralke, ki bi v dveh zaporednih podelitvah odnesla nagrado v tej kategoriji. Je pa bila temu najbližje Adela Noriega, ki je prejela nagrado za najboljšo protagonistko leta 2002 in 2004.

Najmlajša dobitnica nagrade je Angelique Boyer, ki je pri 22. letu starosti prejela nagrado za vlogo v telenoveli Terese. Najstarejša pa je Blanca Guerra, za glavno vlogo v telenoveli Alma de Hierro, je prejela pri 56. letu starosti.

Igralke, ki so prejele to nagrado, pa čeprav so bile v resnici glavna zlobnica v telenoveli: Diana Bracho (Cadena de amargura), Barbara Mori (Rubi) in Angelique Boyer (Teresa).

To nagrado je nazadnje odnesla igralka Maite Perroni za vlogo v telenoveli Antes Muerta Que Lichita.


Najboljši protagonist
Igralci z največ nagradami: Fernando Colunga (5), ter Humberto Zurita in Eduardo Yáñez (4). Največ nominacij pa imajo naslednji igralci: Fernando Colunga (9), Jorge Salinas (7) in Sergio Goyri (6). 

Edini igralec, ki je prej to nagrado zaporedoma je Eduardo Yanez, ki je leta 2007 prejel nagrado za glavno vlogo v telenoveli La Verdad Oculta, leto kasneje pa za vlogo v telenoveli Destilando Amor.

Najmlajši dobitnik te nagrade je Juan Diego Cuvarrubias, za vlogo v telenoveli De que te Quiero, te Quiero. Takrat je imel 26. let. Najstarejši pa je Ernesto Alonso, ki je prejel nagrado pri 67. letu starosti za vlogo v telenoveli El maleficio.

Igralci, ki so prejeli to nagrado, pa čeprav so bili glavni zlobneži: Ernesto Alonso (El maleficio), Sergio Goyri (Te sigo amando), Sergio Jiménez (La traición) in Jorge Salinas (La que no podía amar).

To nagrado je nazadnje odnesel igralec Pablo Lyle za vlogo v telenoveli La Sombra del Pasado.

Ni komentarjev:

Objavite komentar