29. avgust 2015

.:SLOVENIJA:. Ena žlahtna štorija - Tako se je začelo!

V ponedeljek 31. avgusta se bo na program Planet TV vrnila uspešna slovenska dramska serija Ena žlahtna štorija. V nadaljevanju pa si osvežimo spomin s tem, kako se je zgodba začela.
Ena žlahtna štorija se odvija na Primorskem, na prostranem posestvu, vrednem več milijonov evrov. Posestvo je v družini Špacapan že od leta 1789, lastnik posestva je Berto Špacan, vdovec, ki ima štiri hčere. Hčere se na posestvo in družinsko tradicijo Špacapanovih požvižgajo in so v času šolanja izkoristile priložnost, da so zbežale iz svojega rojstnega kraja ter postale mestne dekline. Pri tem je imela prste vmes tudi njihova mama Tonka – stroga in nepopustljiva Gorenjka, ki je vse svoje življenje družini poveljevala kot general. 

Hčere z očetom niso imele pristnih stikov, saj so mu zamerile, da se ni postavil za njih, ko je bila mama Tonka še živa. A po smrti Tonke in ko ga začne izdajati zdravje se Berto začne ukvarjati z mislijo, da nima pravega naslednika - sam si je namreč zelo želel sina, a mu je bog naklonil štiri hčere.

Po smrti mame se Berto odloči, da bo svoja dekleta povabil domov, da bi se z njimi pomenil o nasledstvu. A mama Tonka pred smrtjo ni počivala – pripravila je oporoko, ki je bila do njene smrti varno spravljena pri vaškem župniku. V oporoki je zapisala, da lahko posestvo deduje le ena hči, da mora biti poročena, po možnosti s sovaščanom, ki bo prevzel priimek njene hčere. V nasprotnem primeru posestvo po smrti Berta pripade cerkvi.

V prvi sezoni smo tako spoznali vse štiri hčere, ki so imele fante, katerim pa nikoli niso povedale, iz kakšnega okolja prihajajo. Tako so bili fantje šokirani, ko so prvič prispeli na posestev in videli dober potencial. A potencial vidi tudi gospodinja Marija, ki računa, da bi naslednik posestva postal njen sin, priden in marljiv Auguštin, ki že zdaj pomaga Bertu pri vodenju posestva. Sovaščani pa navijajo, da bi posestvo prevzel postavni Toni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar