31. avgust 2015

.:SLOVENIJA:. Ena žlahtna štorija - Vsebina 1. - 4. epizode

Po novem, bomo vsak ponedeljek objavili vsebino epizod serije Ena žlahtna štorija, ki jih bomo videli v posameznem tednu.

Ponedeljek, 31.08., 1. epizoda (2. sezona)
V zgodbo se vrnemo po trimesečnem preskoku časa pripovedi. Po videnem zaključku prve sezone, ko propade Aničina in Smiljanova poroka, ko se Zala vrne domov, ko Avguštin odide v samostan in ko je videti, da Bertu in njegovemu posestvu ne more iti slabše, se v zgodbo vrnemo po trimesečnem preskoku časa pripovedi. Eli je na študijski izmenjavi v Rimu, Anici se približuje dan zaslišanja pred sodiščem zaradi starih dolgov in sumljivih poslovanj njenega propadlega podjetja. Toni je zapustil vas in starša in odšel neznano kam. Majo, preplavljeno od nosečniških hormonov, je težko prepoznati. Ureja si svoje gnezdo in bodočega očeta njenega otroka. Zala se vse bolj posveča posestvu in je v veliko pomoč Bertu. Hubert medtem opravlja arheološka sondiranja, ki Berta in vso družino še kako jezijo, saj je vinogradništvo začasno ustavljeno, kar pa usodno vpliva na Berta.

Torek, 01.09., 2. epizoda (2. sezona)
Zala najde Berta ob brajdah. V zadnji sekundi se pojavi Avguštin in z očitno nadnaravno močjo obudi Berta k življenju. Berto mora kljub čudežnemu ozdravljenju v bolnico na preiskave, Ibro pa ves jezen želi obračunati s Hubertom. Medtem ko se preostali ukvarjajo z Bertom, pa se umetnik Žan posveča novemu poslu. Ugotavlja, da z marmelado ne bo hitrega zaslužka, zato se loti donosnejšega kmetovanja in prodaje.

Sreda, 02.09., 3. epizoda (2. sezona)
Smiljan kljub inšpektorjevim trdnim dokazom še vedno ne verjame, da je Anica res pobegnila in ga pustila samega v težavah. Bonifacij zgroženo ugotovi, da je dobil v župnišče sostanovalca. Avguštin bo prebival in deloval v župnišču! Žan na skrivaj na zapuščenem zaraščenem zemljišču začne s svojim poljedelskim projektom Ganđa d.o.o. Berto si po težavah s srcem že želi v odkrit napad na Huberta, a ga hčere prepričajo, da bodo nalogo opravila kar dekleta. Izdelajo bojni načrt … Ko se v vinogradu odvija prava drama med Hubertovimi delavci, Hubertom in Špacapanovimi pupami in zeti, ki s svojimi telesi branijo tristoletno zgodovino vinogradništva, se v najbolj napetem trenutku, ko v lastno jamo pade Hubert in razbesnjen ukaže vozniku bagra, naj povozi Špacapane … pojavi skrivnostni rešitelj.

Četrtek, 03.09., 4. epizoda (2. sezona)
Toni v slogu Stevena Segala razmeče Hubertovo posadko. Špacapani proslavljajo veliko zmago nad Hubertom in določijo Zalo, da se v imenu družine zahvali Toniju za njegovo pomoč. Medtem se v župnišču ponižani Bonifacij prilizuje svojemu novemu "šefu" Avguštinu in mu v upravljanje začasno zaupa župnijsko pisarno. Za preizkušnjo. Smiljan se vrne iz zapora, odločen, da bo šel poiskat Anico, a se mu pobegla zaročenka javi kar sama. Bonifacij pa se po Avguštinovem priporočilu odpravi na prijateljski in dušni obisk Berta. Želi ga spovedati, nabriti Berto pa med spovedjo privleče na plano vse kaj drugega kot svoje grehe. Berto in Bonifacij sta bila v mladosti očitno tekmeca za isto dekle. In to prav gotovo ni bila Tonka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar