27. maj 2014

.:SLOVENIJA:. Vrača se Sulejman Veličastni!

Na program Planet TV se bo v ponedeljek 23. junija vrnila turška dramska serija Muhtesem Yuzyil (Sulejman Veličastni). Ampak ne z novo in zadnjo 4. sezono, ponovno bomo lahko spremljali 1, 2 in 3 sezono. Na sporedbo bo tako od ponedeljka do četrtka ob 21.10.
Sulejman Veličastni (Muhteşem Yüzyıl) je turška telenovela, ki so jo začeli snemati leta 2011 pod okriljem televizijske hiše Show TV, z drugo sezono pa se je preselila na Star TV. Nadaljevanka je velika turška uspešnica, poleg matične države pa so jo predvajali v kar 25 državah.

V telenoveli Sulejman Veličastni boste spremljali življenje sulejmana, ki je po nekaterih zgodovinskih pričanjih bil večji od samega Aleksandra Velikega. Sulejman Veliki je bil že pri 26. letih na prestolu, s katerega je vladal kar 46 let. V nadaljevanki bo prikazano življenje v palači Topkapi, od koder je sulejman vodil Osmansko cesarstvo. Ljubezenske spletke, politične prevare, družinske težave in mnoge druge dogodivščine bodo prikazane v uspešni zgodovinski telenoveli.

V zgodbi ena izmed najpomembnejših vlog pripada Aleksandri, hčeri ukrajinskega duhovnika, ki so jo zajeli v enem izmed turških vojnih pohodov. Sulejman se vanjo usodno zaljubi in Aleksandra postane njegova žena, njen sin pa prestolonaslednik.
Med igralsko zasedbo najdemo: Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Filiz Ahmet, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Meryem Uzerli, Selma Keçik, Mehmet Günsür, Burak Özçivit, Kadir Çermik, ... V prvih treh sezonah je 93 turških delov (90 minut) oziroma 186 delov po 45 minut.
 
Po koncu vseh treh sezon, pa bomo šele lahko videli zadnjo oziroma četrto sezono, ki se bo v Turčiji kmalu končala predvajati.

Seveda pa na Planet TV nismo pozabili niti na ljubitelje serij. Nadaljuje se telenovela Opojna ljubezen, vrača pa se Sulejman Veličastni, saj so si gledalci pred 4. sezono zaželeli ogledati ponovitev prvih treh. Sulejman Veličastni se bo vrnil v ponedeljek, 23. 6., ob 21.10 in bo na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 21.10. (vir: http://www.siol.net/planet-tv/novosti/2014/05/junija_na_planet_tv_hit_meseca.aspx)
 
Se veselite vrnitve Sulejmana Veličastnega? Si boste še enkrat ogledali vse epizode?

Ni komentarjev:

Objavite komentar