28. april 2014

.:ANKETA:. Katere telenovele so vam ljubše?

Na bloggerju sem vam zastavila vprašanje, Katere telenovele/dramske serije so vam ljubše oziroma bolj všeč?. So vam bolj všeč telenovele iz Latinske Amerike ali turške dramske serije.
 
Vi pa ste glasovali takole.
 
 
Kar 86% so vam bolj všeč telenovele in 14% vam je bolj všeč dramske serije. Glasovalo pa vas je 128 obiskovalcev.
 
Medtem, ko na naših zaslonih še vedno prevladujejo telenovele iz Latinske Amerike, jih je teh vsako leto manj v preostalih državah na Balkanu. Tam v zadnjem času predvladujejo turške in indijske dramske serije. Medtem, ko smo na naših zaslonih videli do sedaj 9 turških serij, ena se še vedno predvaja (Ask Ve Ceza oziroma Ljubezen in kazen na Planet TV), je teh veliko več na drugih Balkanskih zaslonih. Na Hrvaškem jih je bilo do sedaj 27 in 3 indijske telenovele. V Srbiji je bilo do sedaj 29 turških in 8 indijskih dramskih serij. V Črni Gori je bilo 21 turških serij in 9 indijskih. V Bosni in Hercegovini je bilo do sedaj predvajanih kar 49 turških serij in 13 indijskih. Največ turških serij, pa so do sedaj predvajali v Makedoniji in sicer kar 64, poleg njih pa so predvajali še 8 indijskih.
 
Če smo si zgoraj pogledali, koliko so do sedaj predvajali turške in indijske dramske serije, si poglejmo, koliko latinskih telenovel, turških in indijskih dramskih serijah je trenutno na balkanskih zaslonih.
Slovenija /4 telenovele / 1 turška / 0 indijskih
Hrvaška / 6 telenovel / 5 turških / 2 indijski
Srbija  (skupaj s telenovelami in serijami na Pink Soap) / 9 telenovel / 3 turške / 4 indijske
Bosna in Hercegovina / 9 telenovel / 8 turške / 4 indijske
Črna Gora / 3 telenovele / 4 turške / 4 indijske
Makedonija / 3 telenovele / 11 turške / 4 indijske
 
Česa si vi bolj želite na naših zaslonih? Telenovel in Latinske Amerike, turških dramskih serij ali indijskih dramskih serij?

7 komentarjev:

  1. Zanimivo bi blo vidit kakšno indijsko telenovelo...Čeprav pa imajo te veliko delov, npr. neka indijska serija,ki se predvaja na hrvaški televiziji ima čez 1000 delov...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, indijska serija uttaran (hrvaško- odbačena) ima 1360 delov po 25 minut, sepravi 680 delov po 50 minut, pri mehiških ali turških p je okoli 160 delov

      Izbriši
    2. Indijska serija UTTARAN ima 1360 in že ima 1400, ker se še vedno snema. Koliko pa jih bo imela na koncu pa vedo samo tisti, ki jo ustvarjajo.

      Izbriši
  2. Ja večinoma so indijske telenovele zelo dolge, je bila pa pred leti na HRT1 telenovela Main Teri Parchhain Hoon, ki ima 224 epizod po 25 minut oziroma 112 epizod po 50 minut.

    OdgovoriIzbriši
  3. Najboljše so latinskoameriške telenovele oziroma telenovele, ki prihajajo iz Mehike, tudi španske niso slabe (Aguila Roja je najboljša, ampak žal jo ne predvajajo vsak dan ampak vsako leto po 10 delov). Od Indijskih je vsekakor najboljša Bandini ostale se pa vlečejo grozno dolgo. Turške pa so preveč resne in dramatične niso tako zanimive kot mehiške.

    OdgovoriIzbriši
  4. mehiške telenovele so zakonnnnn!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Je pa težko prmerjat med sabo mehiške in turške, ampak v večini turške drame prikazujejo resnično življenje, imajo alosten konec, medtem ko p pri mehiških že na začetku veš kako se bo končala (od televise-nevem če obstaja telenovela,ki nebi imela srečnega konca) izjema so telemundove telenovele,ki majo odlične zgodbe, le pri nas niso gledane (npr:en otra piel (kjer duša ene ženske pride v telo druge) in še kakšne)

    OdgovoriIzbriši