26. januar 2014

.:SLOVENIJA:. 5-letnica ne bo nikoli mogla pozabiti na mamin umor.

5-letna Maya, hčerka venezuelske zvezdnice Mónice Spear, ki so jo z njenim nekdanjim možem Thomasom Henryjem Berryjem kruto umorili, je bila med napadom ustreljena v nogo. Deklici krogle niso odstranili in bo z njo morala živeti do konca življenja.
 
Slovo od igralke Mónice Spear - 1
Rafael, oče umorjene venezuelske igralke, je pojasnil, da bo njegova vnukinja Maya do konca življenja imela kroglo v nogi, ki jo bo na nek način spominjala na tragičen dogodek. (Foto: Reuters)
 
Rafael Spear, oče umorjene venezuelske igralke in Miss Venezuele 2004 Mónice Spear, je pojasnil, da bo njegova vnukinja Maya, ki so jo med napadom ustrelili v nogo, do konca svojega življenja imela kroglo v nogi.
''Maya se dobro počuti. Še vedno ima kroglo v nogi. Travmatolog je mnenja, da je ni potrebno odstraniti, saj ni bila poškodovana nobena mišica ali vez,'' je povedal Rafael.
 
Mónica Spear in Maya
Mönica s hčerko Mayo (Foto: Twitter)
 
Kar se tiče vpletenih v kaznivo dejanje njegove hčerke, je Rafael pozval vse starše, da naj bodo zgled svojim otrokom in da naj jim preprečijo uporabo orožja. ''Upam, da se bo država združila in da starši vzamejo orožja otrokom in da bo vlada dobila v roke ljudi, ki prodajajo orožje ljudstvu,'' je še povedal.
 
Policisti iz Caraboba so pridržali 35-letnega moškega z vzdevkom 'El Fiofio', ki pripada kriminalni skupini 'El Mancha', ki je delovala v občini Puerto Cabello in katere člani so bili med drugim vpleteni tudi v nesrečni dogodek, v katerem sta bila ubita igralka Mónica Spear in njen nekdanji partner Thomas Berry.
 
Direktor policijske uprave PoliCarabobo, Carlos Alcántara, je dejal, da je bil član kriminalne skupine z vzdevkom 'El Fiofio', katerega intenzivno iskanje se je začelo s strani vseh varnostnih organizacij, skrit v predelu Juncalito v občini Libertador in je bil ujet zaradi nezakonitega posedovanja orožja, natančneje kalibra 38mm s tremi naboji, na posesti pa je imel tudi sobo, v kateri je bila marihuana.
 
Mónica Spear
So res telenovele glavni krivec za njen tragičen umor? (Foto: Telemundo Internacional)
 
 
Telenovele krive za Mónicino smrt?
Nicolás Maduro, predsednik Venezuele, je v svojem nedavnem govoru med drugim kritiziral telenovelo De todas maneras, Rosa, ki se predvaja na televizijskem kanalu Venevisión. Dejal je, da je bila telenovela zelo priljubljena, ampak je bil zelo kritičen do glavne junakinje, ki jo je zaigrala igralka Norkys Batista. Po njegovem mnenju je njen lik preveč nasilen in zato vsebina telenovele spodbujala nasilje in sovraštvo.
''Obstaja veliko bolj pomembnih stvari v Venezueli za razrešit kot na primer pomanjkanje hrane. Televizija je svobodna in vsak lahko izbere tisti program, ki mu je všeč. Vzgoja se začne doma,'' je povedala igralka in manekenka Norkys Batista v intervjuju za oddajo Conclusiones, katere voditelj je Guillermo Arduino.
Režiser in producent telenovel Vicente Albarracín meni, da želi Maduro s svojimi besedami preusmeriti pozornost, da bi ljudje pozabili na umor Mónice Spear. ''Vlada želi, da bi država govorila o tem in da bi ljudstvo pozabilo na umor Mónice in na način, kako so jo umorili. Vlada se sicer trudi, da bi našli krivce za njen umor.''
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar