2. junij 2013

.:MEHIKA:. Polomije ena za drugo.

Producent Salvador Mejia Alejandre zadnje čase nima sreče s svojimi telenovelami, ki so sicer že ves čas predvajane v najboljšem terminu na mehiškem programu Canal de las Estrellas.
 
Njegova zadnja velika uspešnica je bila telenovela Fuego en la Sangre (Goreče maščevanje), kjer so bili v ospredju trije pari, največ pozornosti pa sta pritegnila Adela Noriega, kot Sofia in Eduardo Yanez, kot Juan. Telenovela je v letu 2008 in 2009 oziroma v času, ko se je predvajala, beležila odlično gledanost.
In kaj je telenovela sploh imela, da je lahko imela veliko gledanost? Odlično igralsko zasedbo? Odlično zgodbo?
Dejansko ne bi znala odgovoriti na to vprašanje. Telenovele nisem spremljala, ker mi ni bila všeč. Protagonisti so bili že "v letih", pri tem pa so igrali fante in dekleta, ki bi morali biti stari od 25-30 let (približno, oziroma mlajši igrlalcibi morali biti, ne pa stari približno 40 let in več). Telenovela je bila priredba kolumbijske Las Aguas Mansas. In dejansko mi je bila všeč bolj telemundova priredba Pasion de Gavilanes, kjer sta bila protagonista Danna Garcia in Mario Cimarro. Mehiška priredba se mi je zdela preveč "groba" in hkrati tudi zelo dolgočasna.
 
 
Nato je leta 2009 ponovno poizkusil s Eduardom v glavni vlogi v priredbi telenovele Corazon Salvaje (nova verzija je imela enak naslov). S to telenovelo se je v svet telenovel vrnila Aracely Arambula. Dejansko nisem videla ne ene in ne druge verzije. Ampak že, ko sem si ogledala trailer telenovele me ni pritegnila, kakor tudi ni mehiških gledalcev. Preprosto mi je bil Eduardo s dolgimi lasmi ogaben. Poleg tega pa je njegovo mamo v telenoveli igrala Laura Flores, ki je od njega mlajša 3 leta, očeta pa je igral Osvaldo Rios, ki je toliko star kot on. Kaj moremo, takšna je producentova logika. Telenovela je zopet imela dobro igralsko zasedbo in zgodbo, ki so jo pisci ponovno uničili.
 
 
Nato pa je želel že naslednje leto ponoviti uspeh telenovele Cuidado con el Angel (Angeli brez kril) in igralcema Maite Perroni in William Levy namenil glavni vlogi v telenoveli Triunfo del Amor (Zmagoslavje ljubezni). Na kratko dobra igralska zasedba, kot vedno tudi sedaj odličen termin, ampak ponovno slabo napisana zgodba. Protagonistki ime Maria Desamparada! Nimam pojma, kje bi si lahko kdo spomnil tako ime?! In kje je imela Victoria glavo? Mislim, da so na začetku telenovele pozabiti pokazati prizor, kjer je močno padla in dobila pretres možganov, glavo pa je pozdravila šele ob koncu telenovele. Kako ji je bilo jasno, da je njena hčerka Maria Desamparada, druga beseda pomeni zapuščenka. Že samo ime ji je povedalo, katera bi lahko bila njena izgubljena hčerka. Aha, že vem, če bi bila Victoria dovolj pametna, bi bilo telenovele konec že pri 10em delu. Ampak še vedno mi ni jasno, glede njenega imena!
 
In zadnja La Tempestad. Kaj naj napišem, na začetku je veliko obetala, po tem da je bila njegova prejšnja telenovela Que Bonito Amor (predvajala se je eno uro prej, nato pa jo je producent zapustil in prepustil drugemu) uspešna, ni pa bila velika uspešnica. Zopet v glavni vlogi William, tokrat z dolgimi lasmi (v kateri polomiji smo že to videli?), protagonistka Ximena Navarrete, ki je dobila vlogo brez izkušenj. In to ne kar eno vlogo, ampak vlogo dvojčic! Kakšno srečo je imela! Zgodba, ki naj bi spominjala na telemundovo telenovelo La Tormenta (Vihar ljubezni), jaz ne najdem nobene podobnosti. Jo mogoče kdo drug? Gledalcem pa zopet ni všeč.
 
Nevem, kakšen je problem pri zgodnjih telenovelah, da so tako slabo sprejete v domači Mehiki? To bi verjetno mogil vprašati mehiške gledalce. So vam všeč ali ne?
 
Ne bom rekla, da si nisem ogledala niti delčka nobene od zgornjih telenovel, sem pogledala, ampak dejansko se ne spomnim, da bi kateri del dejansko pogledala v celoti. Njegove telenovele: Esmeralda, La Usurpadora (Prevare) in Abrazame muy Fuerte (Močno me objemi), so mi bile všeč, njegove naslednje pa ne več, zato jih tudi ne gledam več. Menim, pa da bi si tudi drugi producenti tudi zaslužili najboljši temin na mehiški televiziji in ne samo Mejia. Med njimi mislim na Joseja Alberta Castro in Rosy Ocampo, ki sta z zadnjimi telenovelami dokazala, da so lahko njune telenovele dobre, če ne odlične. Pri tem pa mislim predvsem na telenoveli La Que no Podia Amar (Zakon brez ljubezni) in Por Ella Soy Eva, ki je odlična, medtem ko je Jaime Camil, kot Eva naravnost fantastičen.
 
Pa vi? Kakšno je vaše mnenje?

Ni komentarjev:

Objavite komentar