22. junij 2017

::SLOVENIJA:: Prihaja avstralska dramska serija!


Na program RTV Slovenija 2, prihaja v ponedeljek 3. julija nova avstralska dramska serija A place to call home oziroma Kjer bom doma. Predvajala pa se bo od ponedeljka do četrtka ob 21. uri. Serijo smo lahko pred tedni spremljali na hrvaškem programu HRT 1 in sicer pod naslovom Mjesto koje zovem dom.

Serija se snema že od leta 2013 in ima trenutno že štiri sezone. Prva ima 13 delov, druga in tretja po 10 in trenutno zadnja oziroma četrta pa jih ima 12. Snemanja pa še vedno potekajo.
Dogajanje avstralske družinske sage je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja, v slikovito podeželsko mestece Inverness, kjer na posestvu Ash Park prebiva ugledna in bogata družina Bligh. Na pragu so številne družbene spremembe, a kljub temu je to še vedno čas poln predsodkov in rane, ki jih je prizadejala druga svetovna vojna so še vedno sveže.

Sarah Adams, prijazna, a nekoliko skrivnostna in zadržana medicinska sestra, se po dvajsetih letih iz Evrope vrača v Avstralijo, za seboj želi pustiti boleče spomine. Na ladji spozna bogato in vplivno avstralsko družino Bligh, saj pomaga Elizabeth Bligh, ki ima zdravstvene težave. Elizabeth Bligh je glava družine, odločna ter manipulativna ženska, ki bi storila vse, da bi zaščitila družino. Z njo potujejo še ovdoveli sin George, katerega Sarah takoj očara, in njegova odrasla otroka: nesrečni sin James z ženo Olivio in živahna hči Anna. Sarah se z družino takoj ujame, še posebej ji je naklonjen George, le Elizabeth je do nje stroga in odklonilna. V Avstraliji Sarah najprej obišče svojo mamo, a mati in hči sta se odtujili in Sarah si mora poiskati svoje domovanje. Za Sarah se začne dolga pot, polna preizkušenj, spletk, žrtvovanja, bolečine, a tudi neizmerne radosti in velike ljubezni, za katero se zdi, da ne bo nikoli uresničena.... 

Ni komentarjev:

Objavite komentar