3. september 2017

Vrača se Ena žlahtna štorija!


Danes se bo v velikem slogu na program Planet TV vrnila Ena žlahtna štorija z novo sezono, že šesto.

Začelo se bo že ob 18. uri, ko se začne oddaja Dan za Štorijo. Sledila ji bo zadnja epizoda pete sezone. Oddaja Dan za Štorijo pa se bo vrnila še ob 20. uri in ob 21.25. Ob 20.10, pa boste lahko videli prvo epizodo šeste sezone.

Tako se je serija začela:
Zgodba se dogaja na Goriškem, na posestvu, vrednem več milijonov evrov, ki je turistični objekt tudi izven serije. Špacapani so lastniki tega posestva že od leta 1715. Trenutni lastnik posestva je Berto Špacapan, čigar žena Tonka je preminila v nesreči. Po njeni smrti se štiri hčere - Anica, Maja, Eli in Zala - spet vrnejo na posestvo s svojimi izbranci - to so Smiljan, Žan, Ibro in Mario.
Tonka je pred smrtjo napisala oporoko, da lahko posestvo deduje le prva hči, ki se cerkveno poroči, njen ženin pa mora prevzeti njen priimek; sicer bo posestvo po Bertovi smrti prejela pol cerkev in pol vas. Vse štiri se poženejo v lov za posestvo, najbolj zagreta pa je Bertova najstarejša hči Anica. 

Vsebina prve epizode 6. sezone:
Na začetku vidimo dogajanje leta 1985 v Brdih, ko so tam potekale mladinske delovne brigade. Mladi Berto in Marko gledata brigadirke Cvetko, Lučko in Klaro, mladi Bonifacij pa ju prepričuje, da je izkoriščanje mladih brigadirk nemoralno. Strinjajo se, da ne gredo na zmenek z njimi … Ali bodo držali besedo? Vrnemo se v sedanjost in spoznamo Lauro, mlado dekle, ki hoče končno izvedeti, kdo je njen oče. Mama Cvetka nehote omeni mladinske delovne brigade v Brdih, kar je dovolj, da se Laura odpravi na raziskovalno ekspedicijo v Brda. V Štorijah pa se je pojavil bogataš, ki odkupuje zemljo od kmetov. Laura najame sobo pri Marku in fantje posumijo, da je ravno ona bogataševa agentka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar