5. avgust 2017

::SERIJA:: Muhtesem Yuzyil



Originalni naslov: Muhtesem Yuzyil
Slovenski naslov: Sulejman Veličastni
Država snemanja: Turčija
Leto snemanja: 2011-2014
Število delov: 139
Produkcija: Tims Productions

Igralska zasedba: Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Okan Yalabık, Nebahat Çehre, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Adam Serrano, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Gürbey İleri, Pelin Karahan, Ozan Güven, Engin Öztürk, Merve Boluğur, Aras Bulut İynemli, Tolga Sarıtaş, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Tuncel Kurtiz, Burak Özçivit, ...

Zgodba:
V seriji Sulejman Veličastni boste spremljali življenje sulejmana, ki je po nekaterih zgodovinskih pričanjih bil večji od samega Aleksandra Velikega. Sulejman Veliki je bil že pri 26. letih na prestolu, s katerega je vladal kar 46 let. V nadaljevanki bo prikazano življenje v palači Topkapi, od koder je sulejman vodil Osmansko cesarstvo. Ljubezenske spletke, politične prevare, družinske težave in mnoge druge dogodivščine bodo prikazane v uspešni zgodovinski telenoveli.

V zgodbi ena izmed najpomembnejših vlog pripada Aleksandri, hčeri ukrajinskega duhovnika, ki so jo zajeli v enem izmed turških vojnih pohodov. Sulejman se vanjo usodno zaljubi in Aleksandra postane njegova žena, njen sin pa prestolonaslednik.















































Ni komentarjev:

Objavite komentar