13. september 2014

.:ZDA/VENEZUELA:. Univision & Venevision - Slabo sodelovanje?

Leta 2010 so se vodilni ameriške producijske hiše Univision in venezuelskega Venevisiona povezali in začeli s snemanjem skupnih telenovel.
 
Prva je bila telenovela Eva Luna (Blanca Soto in Guy Ecker). Nekaj tednov po začetku snemanja so jo predvajali ob 20. uri, kjer je v začetku imela slabo gledanost, nato pa so ji s spremembami, med drugim tudi z maščevanjem protagonistke, dvignili. Telenovela je bila priredba venezuelske telenovele Aguamarina (Ruddy Rodríguez in Leonardo Garcia). Imela je 114 delov.
Leta 2012 je originalna telenovela El Talisman (Blanca Soto in Rafael Novoa) postala njihov drugi skupni projekt. Tudi ta se je predvajala ob 20. uri in imela slabo gledanost, tudi spremembe ji niso pomagale, tako da je na koncu pristala v terminu ob 12. uri. Zgodbo je napisala Veronica Suarez (Mi vida eres tu, Olvidarte jamas, Como en el Cine, ...). Imela je 100 delov. Telenovela se ni še predvajala na programu Venevision.
Rosario (Itahisa Machado in Guy Ecker) je bila naslednja njuna skupna telenovela. Bila je priredba venezuelske telenovele Abigail (Catherine Fulop in Fernando Carrillo), ki je priredba telenovele Raquel iz leta 1973. Ima 145 delov. Telenovela iz leta 2012 oziroma 2013, v ZDA na programu Univision še vedno ni doživela predvajanja, prav tako tudi ne na venezuelskem programu Venevision. Se pa je predvajala na mehiškem programu Azteca Trece, ki je bila kar dobro gledana.
Cosita Linda (Ana Lorena Sanchez in Christian Meier) je bila posneta lansko leto, ampak se bo na programu Univision začela predvajati 22. septembra, tokrat ob 12. uri. Gre za priredbo venezuelske telenovele Cosita Rica (Fabiola Colmenares in Rafael Novoa). Ima 150 delov. Premiero se je že predvajala na programu Venevision.
Voltea pa que te Enamores (Maria Elena Dávila in Pedro Moreno) je priredba istoimenske venezuelske telenovele iz leta 2006, kjer sta bila protagonista Daniela Alvarado in Jonathan Montenegro. Snemanja že potekajo nekaj mesecev, ni pa znano, kdaj bo premiera ali na programu Univision ali Venevision.
Univision in Venevision sta skupaj posnela letos tudi serijo Demente Criminal (Sebastian Ligarte in Lorena Rojas), s snemanji pa je začela tudi serija Ruta 35 s Danno Garcia v glavni vlogi. Za obe se govori, da bo premiera še letos.
 
Se vam takšno sodelovanje, kjer se telenoveli ne predvajata ne na programu Univision ne na programu Venevision, sploh smiselna?

Ni komentarjev:

Objavite komentar