11. junij 2013

.:SLOVENIJA:. Si tudi mi zaslužimo takšen program? Ali ne?

 
Hrvatje imajo Doma TV, tudi Slovaki ga imajo.
Srbi imajo od maja novi Pink Soap.
Madžari imajo kar tri programe: Story 5, Sorozat+ in Film Cafe.
Romuni imajo tudi dva programa, ki sta v celoti posvečena telenovelam, to sta Acasa TV in Acasa Gold.
Poljaki imajo Novela TV.
Prima Love in BTV Lady sta v Bolgariji.
Italijani so imela Lady Channel.
V Evropi je bila Zone Romantica.


In še bi lahko naštevala. V svetu narašča število programov, ki so posvečenim telenovelam, v veliki večini so ves dan razporejene različne telenovele.

Potem pa se mi poraja vprašanje, zakaj v Sloveniji nimamo takšnega programa? Imamo program s filmi (Kino), s serijami (Brio), z risankami (Minimax, Oto), z glasbo (Čarli TV, Golica TV), s športom (Š1, Š2, ...) in še bi lahko naštevala.

Pa bi bila dovolj velika gledanost? Mislim, da se gledanosti z dobrimi telenovelami in dobrim pristopom do gledalcev, ni za bati.

Ljudje pravijo, da telenovele poneumljajo ljudi. Jaz sem s tem ne bi strinjala. Saj veliko stvari lahko ljudi poneumlja, tudi različni filmi, serije, oddaje, resničnostni šovi, ... In zato ne moremo krivi izključno telenovele.

Poleg tega pa se v zadnjem času tudi veliko spreminja na področju telenovel. V ospredje vedno bolj prihajajo tudi kriminalne telenovele, pa tudi komične. So vam takšne zvrsti tudi všeč? Ali imate raje klasične zgodbe in telenovele?

 
Sedaj pa vas prosim za kakšen komentar in da odgovorite na spodnja vprašanja.

Ali si želite takšen program v Sloveniji?
Bi na njem radi videli samo latino telenovele ali tudi turške, hrvaške, indijske, ...?
Bi morale biti samo nove telenovele ali bi bili veseli tudi kakšne starejše, ki ste jo pred leti že spremljali na kakšnem slovenskem programu?
Katere telenovele si sploh želite videli v Sloveniji? (nove ali starejše)
Kaj pričakujete sploh od takšnega programa?


Če se javi kakšen investitor, bi z veseljem ustanovila slovenski program posvečen telenovelam.
Ki bi bil všeč večjemu krogu gledalcev.

2 komentarja:

  1. Ali si želite takšen program v Sloveniji? seveda, bilo bi odlično če bi bil takšen program
    Bi na njem radi videli samo latino telenovele ali tudi turške, hrvaške, indijske, ...? najrajši bi sama videla latino telenovele, ampak za vse ostale ki imajo pa rajši katere druge bi pa lahko bile tudi te in bi tako vsak gledal kar bi hotel ker bi se za vsakega našlo nekaj
    Bi morale biti samo nove telenovele ali bi bili veseli tudi kakšne starejše, ki ste jo pred leti že spremljali na kakšnem slovenskem programu? ni pomembno, vesela bi bila vseh, tako novih kot že videnih na naših programih, malo obujanja spominov ni odveč
    Katere telenovele si sploh želite videli v Sloveniji? (nove ali starejše) la patrona, corazon valiente, lazos de amor, mi destino eres tu, pasion, kassandra, Por Ella Soy Eva, abrazame muy fuerte, Porque el amor manda, Calle luna, Calle sol, in še precej, lahko bi še naštevala ker jih je še precej dobrih
    Kaj pričakujete sploh od takšnega programa? da bi predvajali dobre in zanimive telenovele, bi blo pa dobr da se ne bi omejili samo na eno televizijsko hišo kot recimo zdaj pop tv ko je bolj kot ne osredotočen na televiso, ker večina bi rada videla tudi kaj od telemunda, pa venezuelske telenovele itd.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaaa ustvarimo program tudi v Sloveniji namenjen samo telenovelam. Neke take vrste,kot je Telenovelas Europe, ki predvaja stare in nove Televisine telenovele. Nekoč so bile na poptvju zelo dobre televisine telenovele, ki pa se jih žal vsi ne spominjamo zelo dobro, kot so Esmeralda,Prevare,Močno me objemi,... Lahko bi naredili program,kjer bi predvajali telenovele vseh starosti,gledanost bi bila garantirano dobra.

    OdgovoriIzbriši